To search type and hit enter

Informatie


Neem dit eens in overweging.

Het jaarrendement bij oude, niet-condenserende ketels komt zelden boven de 75% en kan zakken tot 50% of zelfs minder naargelang de ouderdom van de ketel en de kwaliteit van de ketelisolatie. Moderne condensatieketels halen gemakkelijk jaar- of seizoenrendementen die boven de 80% liggen. Soms kan dit zelfs oplopen tot meer dan 90%
Bij renovatie van een bestaande ketel met een jaarrendement van 70% door een condenserende ketel met een jaarrendement van 90% is er een verbetering van de energiebenutting met 29%. In bepaalde gevallen kan dit zelfs oplopen tot 50%. Dit heeft natuurlijk direct zijn weerslag op het jaarlijks verbruik van de verwarmingsinstallatie.
Naarmate de ketel ouder en minder goed geïsoleerd is, zal het besparingspotentieel toenemen. Doorgaans kan men stellen dat de vervanging van een ketel van meer dan 25 jaar door een condensatieketel kan leiden tot een daling van het jaarverbruik tussen de 25 en 50 %. Zo zal een oude ketel van 40.000 kcal/h of 46 kW met 800 branduren op jaarbasis +/- 4.000 liter stookolie of m³ aardgas verbruiken. Veronderstellen wij een niet al te spectaculaire stijging van het jaarrendement van 60% naar 85%, dan betekent de ketelrenovatie een besparing van +/- 30% of 1.200 liter stookolie of m³ aardgas.
De terugverdientijd bedraagt tussen 7 en 9 jaar naargelang de marktprijs en het type brandstof.

Wenst u meer inlichtingen of advies, bel ons gerust.logo_Mazoutexpert
logo_Gas
logo_ConfederatieBouw